Holiday Sparkling Cocktail – Crémant de Bordeaux With Tea Infusion

by Paige Donner (sponsored post)

Looking to liven up your holiday season party-hosting scene? Try this newest sparkling tea wine cocktail recipe suggested by a savvy mixologist here in Paris…

20151114-sparkling-cocktail-recipe-roundup-07

Start with a Crémant de Bordeaux (you can also use your sparkling wine of choice).  Leave at room temperature while you infuse the glass of sparkling with a tea bag such as ginger-lemon for a demi-sec or red fruit infusion for a sparkling rosé.  Let the tea bag infuse the cocktail for several minutes. tea bag 2-250x250

Ingredients

  • Bottle of sparkling wine – Roche Mazet
  • Tea bags (red fruits for Rosé, ginger-lemon for Demi-sec)
  • Ice Cubes
  • Optional – tea infusded simple syrup
  • Garnish-Cranberries (rosé); Candied ginger (demi-sec )

Take out and swirl the glass of sparkling with several ice cubes to chill the liquid. Remove the ice cubes (or leave them in if you choose). Garnish with a sprig of cranberries or candied ginger.

As a slight variation to this recipe, prepare a tea-infused simple syrup beforehand. When you mix the cocktail, add a dash of the syrup just as you are chilling the liquid. The syrup can be lightly sweetened or more exuberantly sweetened, depending on personal taste.

The best sparklings to try this cocktail recipe with this season are Roche Mazet sparkling wines, Crémant de Bordeaux. Their newest is the Crémant de Bordeaux Malésan which is a blend of Sémillon and Cabernet Franc.

cremant de bordeaux malesan unnamed

Some stats here in French:

Avec un marché des vins effervescents en pleine ébullition et à l’approche des fêtes de fin d’année, CASTEL a développé un réel savoir-faire par des nouveautés qui répondent aux attentes des consommateurs. Tour d’horizon sur les marques et leurs marchés avec Roche Mazet, Villa Veroni, Maison Castel et sa dernière nouveauté Crémant de Bordeaux Malesan. 

— Crémant de Bordeaux : la nouvelle AOP effervescente qui monte —
CASTEL accompagne le développement du terroir bordelais en matière de Crémant de Bordeaux avec le lancement du Crémant de Bordeaux Malesan, une marque reconnue par les consommateurs.
Un crémant brut qui allie gourmandise et fraîcheur avec un assemblage de Sémillon majoritaire et Cabernet franc. Disponible en GMS au tarif indicatif de 7 €.

— Les autres effervescents de terroir —
Le terroir est un critère de sélection de plus en plus important pour le consommateurs qui se tourne vers des origines reconnues. C’est le cas pour les 4 AOP de Crémant mais aussi pour les effervescents du Languedoc et d’Italie avec le Prosecco.

Roche Mazet propose 3 cuvées aux caractères singuliers : Chardonnay Brut, Syrah Brut rosé, Muscat Demi-sec.

Villa Veroni, le spécialiste de l’effervescence italienne, innove avec le lancement de sa gamme de cépage 100% itailen : Pinot Grigio en Brut et Rosato.

To contact Paige Donner for speaking/hosting/producing paigedonner.info
For more info about Paris GOODfood+wine and a complete show lineup go to localfoodandwine.wordpress.com
And our website parisfoodandwine.net
Instagram @paigefoodwine Twitter @parisfoodwine

Listen to Paris GOOD food + wine on :

stitcher-300x110

tunein-radio-pro-e28093-live-radio-16-3-apk

itunes-logo5

soundcloud

All photos (where noted) copyright 2017 Paige Donner

Photo Bookings FoodWine.Photography

iTunes – Paris GOODfood+wine / 

Prints available by contacting http://PaigeDonner.info   

Advertisements

One thought on “Holiday Sparkling Cocktail – Crémant de Bordeaux With Tea Infusion

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s